top of page

2022 Yılı Ödül Alan Girişimciler ve Kategorileri

1-İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ ÖDÜLÜ 2022
EMİNE TANRIVER

Geleneksel yöntemlerin aksine, doku kültürü yöntemlerini de kullanarak geliştirdiği topraksız kültürde fidan üretim teknolojileri ile, kurucusu olduğu; tarım firmasında üretiminin %60’ını ihracat yapan ve dünya meyve fidan pazarında rekabet gücü giderek yükselen öncül bir Türk fidancılık firması ve ülkemizde klasik ve moleküler ıslah tekniklerini kullanarak, Meyve Çeşit ıslahı yapan UPOV’a kayıtlı bir çok yeni meyve çeşitleri ve klon anaçları olan İlk ve Tek özel sektör kuruluşu olan BETA fidan kurucusu.

2-İŞKAD GENÇ KADIN GİRİŞİMCİ ÖDÜLÜ 2022
EBRU BARBAROS

2018 yılında kurmuş olduğu fabrika ile bugün yaklaşık 4500 metre kare fabrikada 55 çalışan ile  32 Ülkeye ihracat yapan genç kadın girişimci.

3- İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ TİCARİLEŞMİŞ START UP ÖDÜLÜ 2022

ESRA ULUSOY

PROJENİN ADI: ARI KIDS&PARENTS

Anneler babalar için Türkiye’de yazılan ilk İngilizce öğretme kitabının yazarı. Çocuklara İngilizceyi nasıl sevdirebiliriz, anne babalar bunu nasıl yapabilir… Bunu kendisine dert edinmiş ve dil öğrenme konusundaki geliştirmemiz gereken metodolojiye dikkat çekmiş, toplumsal olarak da önemli bir sosyal konuya çözüm üreten bir kadın sosyal girişimci.

4- İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ  ERKEN AŞAMA
START UP ÖDÜLÜ 2022

GÜLSEVİM TİRİNG

PROJENİN ADI: MEDTRAP

Akdeniz meyve sineği (AMS) mücadelesinde kullanılabilecek yerli ve ekonomik tuzak-cezbedici kombinasyonu geliştirmeyi kapsamakta olup, bunları turunçgil, sert çekirdekli ve yumuşak çekirdekli birçok meyve üreticilerinin kullanımına sunmayı hedeflemekte olan girişimiyle yola çıkan start up.

5- İŞKAD BAŞARILI KADIN YÖNETİCİ ÖDÜLÜ 2022
SELMA ÇAĞLAR

1999 yılında bütçe departmanını kurmak için ATAKO şirketler grubunda çalışmaya başladı. Bugün 360 çalışanlı ATAKO şirketler grubunda Genel Müdür olarak çalışmaya devam eden başarılı bir kadın yönetici.

6- İŞKAD KADIN SOSYAL GİRİŞİMCİ ÖDÜLÜ 2022
BANU AKELOĞLU

Çocukların yanlarında aileleri olamadan karşılaşabilecekleri tehlikeleri yarattığı dedektif miramo karakteri ile anlatan çocuk kitaplarının yazarı.

7-İŞKAD TÜRKAN CERRAHOĞLU KADIN İSTİHDAMINA VE GİRİŞİMCİLİĞİNE KATKI SUNAN  FİRMA  ÖDÜLÜ 2022
 GİZERLER
DAY.TÜK.MAM.SAN VE TİC.A.Ş

1954 yılından bu yana Adana' perakende sektöründe hizmet veren bir aile şirketler grubunun en eski kuruluşu olup beyaz eşya, elektrikli ve elektriksiz ev eşyaları satış alanında hizmet vermektedir. Hazır giyim, otomotiv satış ve satış sonrası hizmetler, sigorta, restoran, inşaat ve gıda alanlarında da hizmet veren diğer şirketlerimizle birlikte toplamda 390 çalışanı olan

şirketler grubumuzda 123 kadın çalışanı olan firma.

bottom of page