top of page

2019 Yılı Ödül Alan Girişimciler ve Kategorileri

1-İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ ÖDÜLLERİ 2019 “KADIN GİRİŞİMCİ “KATEGORİSİ
NECLA YERGÖK

İşsiz kaldığı dönemde evinin tek odasında elinde dikerek başladığı terlik üretimine KOSGEB desteği ile aldığı makine yardımı ile günde 50 terlik adet üretiminden şimdi 7000 adet terlik üretimine ulaşmayı başarmış bir kadın girişimci.

2-İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ ÖDÜLLERİ 2019“GENÇ KADIN GİRİŞİMCİ “KATEGORİSİ
HATİCE YÜKSEL DOĞRU

Okulu bitirip aile işletmesine geldiğinde yeni nesil bir girişimci olarak, değişen dünyanın ihtiyaç talebine göre şirketin ürün gamını farklılaştırarak şirketinin kaderini ve yörüngesini de değiştiren genç neslin başarılı kadın girişimcisi.

3- İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ ÖDÜLLERİ 2019“KADIN SOSYAL GİRİŞİMCİ “KATEGORİSİ

AYLİN ÖZBERK

Anneler babalar için Türkiye’de yazılan ilk İngilizce öğretme kitabının yazarı. Çocuklara İngilizceyi nasıl sevdirebiliriz, anne babalar bunu nasıl yapabilir… Bunu kendisine dert edinmiş ve dil öğrenme konusundaki geliştirmemiz gereken metodolojiye dikkat çekmiş, toplumsal olarak da önemli bir sosyal konuya çözüm üreten bir kadın sosyal girişimci.

4- İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ ÖDÜLLERİ 2019 “BAŞARILI KADIN YÖNETİCİ “KATEGORİSİ

MERAL ALTINKAYA

24 yıllık öğretmenlik ve 4 yıllık Olgunlaşma Enstitü Müdürlüğü süresince yaklaşık 11.000 genç ve yetişkinin hayatına dokunmuş ve onların meslek seçimine, gelişimine katkıda bulunmuştur. Yapmış olduğu çalışmalar ve üretmiş olduğu projeler sonrasında Milli Eğitim bakanlığı HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE DAİRE BAŞKANI olarak atanmıştır. Bu görev ile Türkiye’deki 994 Halk Eğitim merkezlerinde ve 24 Olgunlaşma Enstitüsünün sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinden sorumlu olmuştur.

5- İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ ÖDÜLLERİ 2019 “KADIN GİRİŞİMCİ START UP “KATEGORİSİ BİRİNCİSİ ;
BUSE BERBER ÖRÇEN/NANOMİK

Meyve küflenmeleri ve gıda bozulmalarını engellemek için geliştirdiği doğal koruyucu ile özellikle ihracatta ortaya çıkan büyük çaplı meyve sebze gibi gıda kayıplarını önlemeyi hedefleyen Nanomik girişimiyle yola çıkan bir kadın start up

6- İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ ÖDÜLLERİ 2019“KADIN GİRİŞİMCİ START UP “KATEGORİSİ İKİNCİSİ ;
EMİNE SARAÇ/NANOMED

Enfeksiyon hastalıklarının uzun süren tanı süreçlerini geliştirdikleri biyosensör ile dakikalara indirerek sağlık biyoteknolojileri alanında inovatif ürünler geliştiren Nanomed Diagnostic girişimiyle yola çıkan bir kadın start up

7-İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ ÖDÜLLERİ 2019 “KADIN GİRİŞİMCİ START UP “KATEGORİSİ ÜÇÜNCÜSÜ;
BÜŞRA YÜKSEL /PEDUDİ

Eğitim sektörü alanında dijital çağın gereksinimlerine uygun yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojileri tabanlı yazılım ve materyaller tasarlayarak; eğitim sektörünün çözülmemiş problemlerine teknolojik çözümler üreten Pedudi girişimiyle yola çıkan bir kadın start up.

bottom of page